امروزه بهمنظور انجام روند آبگیری لجن ها، از دستگاه خاصی با نام اسکرو پرس (Screw Press) استفاده میشود. این سیستم بینظیر با داشتن ساختاری فوقالعاده کاربردی، یک کیک لجن بسیار خشک را در اختیار کاربران قرار میدهد. نکتهی جالب در رابطه با اسکروپرس ها، عدم گرفتگی در آنها بر خلاف فیلتر پرس است. بدین ترتیب که باتوجه به اجزای پیجشی و متحرک قرارگرفته در آنها، هیچگاه دچار انسداد خاصی نمیشوند. سیستمهای مذکور طی چندین مرحله با دریافت مرطوبیت ابتدایی، فشرده سازی و آبگیری مجدد، به تهیهی کیک لجن خشک اقدام میکنند.
از سیستم اسکرو پرس که دارای 3 سطح آبگیری مشبک است، با نامهای دیگری همچون پرس پیچشی نیز یاد میکنند که نمایانگر طراحی درونی آن است.
اسکرو پرس؛ انتخاب عالی برای فیلتراسیون لجن
اسکرو پرس یا پرس پیچشی، دستگاه خاصی به شمار میآید که میتوان آن را در رده تجهیزات فیلتراسیون صنعتی فاضلاب قرار داد. از این دستگاه به طور عمده جهت آبگیری مایعات دارای ذرات معلق و تودههای لجن استفاده میکنند. یک ماردون ویژه پیچشی در درون اسکرو پرس قرار داده میشود. بهکمک همین ماردون، عملکرد و میزان آبگیری دستگاه تنظیم میگردد.
دستگاه مذکور به شکل عمده در زمینه لجنگیری کاربرد دارد و به دلیل ویژگیهای بسیار مناسب خود در مصرف پایین انرژی و آب و همچنین آبگیری فوق العاده شناخته میشود. بسیاری از افراد تصور میکنند پرسهای پیچشی یک نوع سانتریفیوژ هستند. اما چنین امری صحت ندارد؛ چراکه درواقع باید گفت که:
اسکرو پرس برخلاف سانتریفیوژ، روند حرکتی کندی دارد و از همین ویژگی خاص بهمنظور جداسازی ذرات معلق درون مایعات گوناگون استفاده میکند. درحالی که سانتریفیوژها کل عملکرد خود را مدیون سرعت بالایشان و البته القای نیروی گریز از مرکز هستند.
امروزه پرسهای پیچشی در اندازهها و توانهای گوناگونی به فروش میرسند. بطوریکه همه کاربران میتوانند باتوجه به نیاز کلی خود، نسبت به خریداری آنها اقدام کنند.
مکانیزم و روند کار اسکرو پرس
روند کار اسکرو پرس را میتوان یک روند کاملاً ساده، اما بسیار کاربردی درنظر گرفت. همانطور که گفته شد درون این دستگاه یک ماردون پیچشی قرار دارد که وظیفه آن، انتقال مایعات از بخش انتهایی به بخش ابتدایی دستگاه است. در طول روند انتقال مایعات، اندازه کلی سیلندر مربوط به ماردون کاهش پیدا میکند. فرآیند کاهش به شکلی دقیق تنظیم شده است تا با حرکت آهسته مایعات، کلیه ذرات معلق آنها به شکل مداوم از هم جدا شوند.
تجمیع این ذرات معلق و فشرده شدن آنها به شکل شدید، یک کیک جامد را در اختیار ما قرار میدهد. این در حالی است که مایع فیلترشده از سمت دیگر دستگاه اسکرو پرس خارج میشود. چنین ساختاری شاید در نگاه اول با سایر دستگاههای فیلتراسیون تفاوت زیادی داشته باشد. اما نتایج حاصل از آن واقعاً چشمگیر است. دستگاههای اسکرو پرس پیچشی از نظر اندازه و توان کلی با هم تفاوتهایی دارند.
مراحل آبگیری لجن
بمنظور آبگیری کامل لجن و تهیهی کیک خشک توسط دستگاه اسکرو پرس از سه مرحله بهره گرفته میشود:
- عملیات آبکشی ابتدایی:
صفحات مشبکی با منافذ به سایز 0.5 mm در این دستگاهها تعبیه شده است. بهلطف همین منافذ، مقداری از آبهای موجود در لجنهای ورودی به اسکرو پرس گرفته میشود. بنابراین لجن دارای غلظت بیشتری میشود.
- غلیظسازی تودههای لجن:
در دومین گام، ابتدا لجنها کامپکت و فشرده میشوند. سطح ثانویه دارای منافذی با سایز 0.4 mm است. بدین ترتیب آبگیری بخشی دیگر از توده های لجنها طی مدت مشخصی انجام میگیرد.
- آبگیری نهایی:
با افزایش فشار آبگیری، منافذ سطحهای آب گیرنده کوچکتر میشوند. علاوه بر این، با استفاده از ماردون پیچی دستگاه اسکروپرس، لجنها به شدت فشار داده خواهند شد تا کاملاَ فشرده گردند. سطح نهایی دارای منافذی با اندازه 0.15 mm می باشد که موجب تهیهی نهایی کیکهای خشک میگردد.
کاربردهای اسکرو پرس در صنایع گوناگون
برخلاف سایر دستگاههای فیلتراسیون که تنها در یکسری موارد خاص مورد استفاده قرار میگیرند، اسکرو پرس به نحوی طراحی و ساخته شده است که بتوان از آن در صنایع گوناگون بهراحتی بهره برد. این تنوع بالا چنین محصولی را به انتخاب اصلی برای کلیه کارفرمایان حرفهای و مبتدی تبدیل میکند. با انتخاب پرسهای پیچشی لجن، نیاز خود نسبت به خریداری سایر دستگاههای فیلتراسیون مایعات را بطورکامل پاسخ میدهید. آنهم در شرایطی که نیاز به پرداخت هزینههای گزافی وجود نداشته باشد.
از جمله مهمترین مواردی که در آنها میتوان از یک دستگاه اسکرو پرس پیچشی بهره برد، بایستی به صنایعی همچون:
- کاغذسازی،
- صنعت چاپ،
- تبدیل پسابهای لجن به کیک خشک در صنایع سنگین و نیمه سنگین،
- واحدهای چرم سازی،
- شرکت های تولید دارو،
- آبگیری زباله ها،
- فیلتر فاضلابهای شهری و
- همچنین صنعت پتروشیمی
اشاره کرد. البته این گزینهها تنها بخش بسیار کوچکی از صنایعی به شمار میآیند که امروزه از ساختار بینظیر اسکرو پرس در آنها استفاده میشود. عدم نیاز به نگهداری های خاص و پرهزینه، یکی از برگ برندههای صنایع برای استفاده از این تجهیزات بشمار میرود.
قطعات کاربردی دستگاه پرس پیچشی لجن
بخش مهمی از آشنایی با اسکرو پرس، شناخت کلیه قطعاتی است که در این محصول مورد استفاده قرار میگیرند. اصلیترین قطعه موجود در این دستگاهها را میتوان همان بخش ماردون دانست. ماردون به ما کمک میکند تا فرایند فیلتراسیون را بدون هیچگونه مشکل خاصی به پایان برسانیم. درکنار ماردون، شافت و پمپ تغذیه نیز قطعات قابلتوجهی محسوب میشوند. سایر قطعات یک دستگاه اسکرو پرس پیچشی عبارتاند از:
- برد کنترل:
این بخش یک قطعه الکترونیکی است که وظیفه کنترل کلی پرسهای پیچشی را بر عهده دارد.
- مخزن جمعآوری:
کیک جامد ناشی از تکمیل فرایند فیلتراسیون، به درون مخزن جمعآوری انتقال پیدا میکند.
- صفحات جامد:
برخلاف سایر دستگاههای فیلتراسیون که از پارچه فیلتر بهره میبرند، در اسکرو پرس پیچشی شاهد استفاده از یک سری صفحات جامد هستیم. صفحات مذکور در دو نوع ثابت و متحرک عرضه میشوند و دارای منافذ مختلفی هستند. کارکرد این صفحات همانند پارچه فیلتر است؛ اما کارایی بهتری دارند.
- مخزن معلقسازی:
مخزن معلق سازی همان بخشی است که مایعات مدنظر ما جهت فیلتراسیون وارد آن میشوند. هرچه ظرفیت این مخزن بیشتر باشد، ظرفیت کلی دستگاه نیز برای تولید کیک خشک بیشتر خواهد بود.
بسته به نوع شرکت سازنده، ممکن است شاهد بهکارگیری یک سری قطعات دیگر در اسکرو پرس نیز باشیم. جهت آشنایی بیشتر با مشخصات فنی اسکروپرسها، میتوانید کاتالوگ این تجهیزات را از واحد فروش شرکت مهاب دریافت نمایید.
ویژگی های جذاب دستگاه اسکرو پرس
اسکرو پرس مزایای بینظیری نسبت به رقبا دارد. درواقع وجود همین ویژگیهای بسیار مناسب موجب شده است تا اکثر کاربران، پرسهای پیچشی را بهعنوان اولویت خرید خود انتخاب کنند و از آن بهجای سایر محصولات موجود در این رده بهره ببرند. عمده این ویژگیها به ساختار کلی اسکرو پرس پیچشی برمیگردد. زیرا در طراحی آن از جدیدترین تکنولوژیهای روز استفاده میشود. در ادامه به برخی از مهمترین ویژگیهای ساختاری این دستگاه خاص اشاره میکنیم.
مصرف برق کم
برخلاف تصور بسیاری از کاربران، مصرف برق اسکرو پرس پیچشی بالا نیست. بههمین دلیل میتوان از آن بهعنوان یک گزینه عالی برای لجنگیری به شکل کمهزینه یاد کرد. طبیعتاً به علت مصرف کم این دستگاه، هزینه کلی شما بهمنظور پرداخت هزینههای انرژی کاهش پیدا میکند. البته باید به این نکته اشاره کنیم مصرف برق همه اسکرو پرسها با یکدیگر یکسان نیست. (بایستی به برچسب انرژی آنها دقت نمود)
ظرفیت و توان پرسها، مهمترین عواملی هستند که روی میزان مصرف برق این دستگاهها اثر میگذارند. مجموعاَ میتوان اطمینان خاطر داشت این تجهیزات نسبت به سایر لجنگیرها، مصرف برق کمتری دارند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.